Bled Slovenija in druge znamenitosti kraja Bled

Bled je zelo znan kraj v Sloveniji in po svetu. Ima kar 3 znamenitosti, katere obišče ogromno turistov vsako leto. Slovenija Bled je zelo popularna destinacija za turiste zato je tudi turizem na tem območju zelo razširjen.

Najbolj znana znamenitost je blejski otok, eden izmed edinih otokov v Sloveniji. Stavbe na otoku prekriva bujno zelenje. Na otoku je drugače cerkev ter zvon želja.

Kot druga znamenitost Bleda je zagotovo blejski grad.  Ta grad velja za najstarješi grad v Sloveniji. Včasih je bil grad mogočna utrdba na z ene strani nedostopnem terenu, danes pa je preurejen v muzej.

Naravne znamenitosti Bleda pa so dve. Kot prvo zagotovo blejsko jezero, eno večjih in lepših jezer v Sloveniji. Kot druga znamenitost pa je soteska Vintgar. Strma, z grmovjem obdana soteska med metoma Hom in Boršt. Odkritje soteske je bila zgolj naklučje, vendar pa je sedaj čez sotesko urejena pot. To sotesko si vsakoletno ogleda vse več turistov.
Če po prebranem planirate da bi preživeli dopust v Bledu nikar ne skrbite glede prenočišč. Apartmaji in hoteli Bled so v takih primerihi namenjeni ravno vam.

Comments are closed.