Različne vrste bazenov

Poznamo različne vrste bazenov in tudi stroškovno so različni. Betonski bazeni veljajo za dražje. Cena je odvisna od velikosti, oblike, dostopnosti terena in seveda od dodatne opreme. Kvalitetni so klasično zgrajeni. Priporočljivo je da so opremljeni z dobro čistilno napravo, obloženi pa s ploščicami ali lepim steklenim mozaikom. Lahko ga zgradimo tudi cenovno ugodneje. Še posebno, če ga zgradimo sami. Posvetovati se pa moramo obvezno s strokovnjakom. Poznamo še dražje, to so bazeni iz plemenitaga jekla, inox bazeni. Lahko jih kupimo v enem kosu ali pa ga sestavijo na licu mesta. Potrebna je betonska podlaga. Prednost je v tem, da imajo zelo dolgo življensko dobo.

Cenovno ugodnejši so bazeni iz poliestra. So zelo enostavni za vgradnjo. Ni potrebne nobene vrhunske gradnje. Dovolj je izkop za bazen in podlaga iz betona. Nekateri tipi ne potrebujejo niti podlage. Dovolj je, če nasujemo gramoz. Montaža bazena je opravljena v nekaj dneh. Slabost teh bazenov je tudi ta, da življenska doba ni tako dolga kot pri betonskih in iz inox –a. Liner bazeni so še cenejši. Zgrajeni so zelo enostavno, lahko s stiropornimi zidaki ali pa iz pločevinastih panelov. Da so vodotesni dosežemo s posebno PVC folijo. Potrebno jo je ukrojiti in variti v bazenu.

Montažni bazeni so raznoliki. So najcenejši, če so enostavni in jih lahko najdemo že skoraj v vsaki blagovnici. Delimo jih v več skupin in podskupin. Prodajalci se prilagajajo kupcem, zato jih dobimo lahko tudi za zelo nizko ceno. Lahko se zgodi, da so kupci tudi razočarani. Zato moramo pred nakupom poznati vse karakteristike za bazen. Oblike so lahko okrogle, ovalne in tudi zelo netipične oblike. Izbira je lahko zelo velika, kvaliteta je zelo odvisna od cene.Preden se odločimo za nakup se moramo pozanimati o kvaliteti pri različnih dobaviteljih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *