Že uporabljate avtoplin?

plineks avtoplinSe iz izpušne cevi vašega vozila vije gost črn dim? Potem še ne vozite na avtoplin. Stranski produkt pri pridelavi nafte bo v vašem vozilu deloval vsaj tako dobro kot dvakrat dražja goriva. Vozila, ki za pogonsko gorivo uporabljajo avtoplin, precej manj onesnažujejo okolico, kot vozila, ki vozijo na bencin ali dizel. Preverite ponudbo podjetja avtoplin Plineks.

V izpuhih se najde ogljikov monoksid, ogljikov dioksid in veliko drugih. Poleg vseh nevidnih izpušnih plinov, spuščajo v zrak vozila na dizel tudi emisije trdih delcev. Te vidimo že od daleč kot gost črn dim. Emisije trdih delcev pri uporabi avtoplina pa so tako majhne, da jih komaj opazimo.

Marsikdo ima pomisleke ob uporabi plina v vozilu. A brez skrbi. Avtoplin je še varnejši od drugih pogonskih goriv. Ko ga polnite v vozilo, je v tekoči obliki. Prav tako kot bolj klasična goriva. Črpalka sama prekine dotok, ko ste ga nalili dovolj. Ker se plini krčijo in širijo pri spremembi temperature, vedno pustimo dovolj prostora v tanku.

Ste vedeli da potrebuje avtoplin veliko višjo temperaturo za vžig kot bencin. Kar 500 stopinj. Če slučajno pride do izlitja, prav tako zelo hito izpari. Se že počutite varnejši?

Na naših cestah je vse več vozil na avtoplin. Zadovoljni vozniki vam bodo povedali, da se vozijo tišje, veliko ceneje in za seboj ne puščajo temnih oblakov dima. Hvaležna jim je narava, pa tudi njihove denarnice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *