Avtoplin

Podjetij, ki se ukvarjajo s predelavo vozil na avtoplin je v Sloveniji kar nekaj. Povpraševanja po tej alternativni obliki pogona vozil je vedno več, saj gre na račun plina, ki je cenejši od bencina, za ekonomično naložbo, ki je povrh vsega še bolj ekološka.

Podjetja, ki predelajo vozilo, da lahko uporablja avtoplin (eno izmed podjetij, ki se ukvarja s predelavo vozil na plin je tudi podjetje IQ sistemi,njihovo spletno stran si lahko ogledate na naslovu http://www.avtonaplin.si/), svetujejo pri izbiri najustreznejšega avtoplinskega sistema. Za kupca je še kako špomembno kakšna je cena vgradnja, kakšna je kvaliteta uporabljenih materialov, kakšna je garancija na materiale in na samo izvedbo, kako je glede vzdrževanja vozila, ki uporablja avtoplin, ali je poskrbljeno za homologiranje vozila, ipd.

Zakaj sploh izbrati avtoplin, ki je trenutno najbolj popularno alternativno gorivo? Predvsem zaradi stroškov in ekološke ozaveščnosti, saj so izpusti dosti nižji kot pri vozilih, ki uporabljajo benscinski ali dizelski motor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *