Angleščina

Hello, my dear friends. How are you? Angleščina je svetovni jezik za katerega naj bi veljalo, da ga govori in razume prav vsak svetovljan. Z njeno pomočjo naj bi se ljudje lahko sporazumevali na vseh kontinentih ter na splošno povsod.  Če vas zanima učenje angleščine, obiščite spletno stran http://www.anglescina.org/

Ker je angleščina tako pomemben jezik, vam bom na kratko orisala njeno zgodovino. Na področju današnje velike britanije so v času rimskega cesarstva živeli Angli in Sasi, ki so imeli čisto svoj jezik, niti malo podoben današnji angleščini. To področje so stalno napadali vikingi ter druga plemena, kar je pripomoglo k razvoju anglosaškega jezika, največji vpliv na nastanek angleščine pa je bil vpad rimskega cesarstva. Rimljani so prinesli latinščino iz katere pa se je kasneje razvila angelščina. Prav zaradi tega je v angleščini ogromno besed zelo podobnih latinskim (op.p. beseda sinister-zloben, se je razvila iz latinske sinistra-levica. Levica je v tistih časih namreč pomenila zlobno stran).

Tako smo z ogromno leti razvoja prišli do današnje angleščine, ki se jo učijo tako odrasli kot tudi otroci, saj je dandanes obvezna pri komuniciranju s tujci. Prav tako je znanje angleščine zelo pomembno tudi kadar iščemo delo, zato je zelo toplo priporočljivo, da se jo nauči prav vsak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *