Ali se Ads oglasi splačajo?

To je nekdaj bilo zelo pogosto postavljeno vprašanje in še danes je. A kljub temu, da boste lahko slišali ali prebrali mnogo različnih zgodb, še vedno ne boste našli nujno pravega odgovora na to vprašanje za vašo panogo. V vsakem primeru se morate zavedati, da če vas pod organskimi zadetki ni, potem se vam Ads oglasi zagotovo splačajo, saj vas v nasprotnem primeru nihče ne bo mogel najti, ker vaša konkurenca na področju optimizacije zagotovo ne spi. A kljub temu, da so za vas v takem primeru Ads oglasi edina rešitev, je prav, da vam celotno kampanjo zasnujejo strokovnjaki kot so v podjetju Dominatus, ki točno vedo, kako se lotiti dela, katere besede vključiti, pod katerimi besedami se vaši Ads oglasi ne prikazujejo in točno vedo, kaj ljudi prepriča, da kliknejo na vaš oglas.

Ads oglasi pomembni tudi za branding

Tega nikakor in nikoli ne pozabite. Za velike korporacije, ki si lahko privoščijo branding s televizijskimi oglasi, pa si druga podjetja to zelo težko privoščijo v taki meri, kot bi bilo to potrebno. Brandiranje namreč pomeni, da se prikazujete čim večkrat, da svoje ime ozavestite ljudem in da takoj, ko nekaj potrebujejo, obiščejo vašo spletno stran. Primer: nekomu je zmanjkalo neke zdrave prehrane kot so chia semena, kokos, bio riž ipd. in ne vpisuje ključne besede v iskalnik, ampak vpiše chia semena Malinca. To pomeni, da se je to podjetje tako vtrlo v zavest ljudi, da zdravo prehrano iščejo samo pri Malinci. Če tega ne boste delali vi, boste morali optimizirati čisto vsako ključno besedo in upati, da boste na top pozicijah, kar pa je v realnosti izjemno težko, in ravno zato je brandiranje veliko lažje z Ads oglasi oglasi.

Nekatere zanimajo samo Ads oglasi

So ljudje, ki se jim ne ljubi preiskati cele prve strani Googla, ampak klikajo in nakup opravijo samo v zadetkih, ki so prikazani z Ads oglasi. V kolikor jih nimate, nimate nobene možnosti, da bodo ti ljudje nakup opravili pri vas.

Vidimo torej, da imajo Ads oglasi zelo velik pomen, zato se vam jih vsekakor splača izkoristiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *