Ali potrebujete zavarovanje za Hrvaško tudi vaša družina?

Za vse družine, ki večkrat letno rade odpotujejo na bližnjo Hrvaško, je zavarovanje za Hrvaško vsekakor lahko zelo pomembno. Namreč, zdravstveno zavarovanje za Hrvaško, ki ga pokriva Evropska kartica, žal ne zadostuje, če si želimo, da je naša družina zares dobro zavarovana. Zelo veliko je namreč primerov, ko ljudje ne vedo, kakšno zavarovanje za Hrvaško dejansko imajo z evropsko zdravstveno kartico in se potem zgražajo nad stroški, ki jih zaradi teh ali onih zdravstvenih razlogov morajo sami plačati. No, da pa bo takih primerov čim manj, si bomo tule pogledali, kakšno zavarovanje za Hrvaško je poleg evropske kartice še dobro imeti.

 

Kakšno zdravstveno zavarovanje za Hrvaško je dobro imeti, če z družino tja veliko potujemo in zakaj?

 

Povedali smo že, da Evropska zdravstvena kartica niti slučajno ne krije vseh stroškov zdravljenja v tujini. Tako je namreč, ko gre za obiske pri zasebnih zdravnikih ali v zasebnih klinikah, ko smo na Hrvaškem hospitalizirani in tako je tudi, ko potrebujemo prevoz iz Hrvaške v Slovenijo. To je le nekaj takih primerov, ki pa nam jih samoplačniško zavarovanje za Hrvaško lahko pokrije. Jasno je torej, da družini vsi ti stroški lahko zelo hitro naredijo zelo veliko luknjo v denarnici. Zato pa je, samoplačniško zavarovanje za Hrvaško pametna izbira za vsako družino in potnika, ki tja tudi večkrat potuje.

 

zdravstveno zavarovanje za hrvaško

Poleg tega pa so stroški za sklenitev takega zavarovanja minimalni, sploh če jih primerjamo s stroški, ki nam jih bo priskrbela Hrvaška. Celo družino lahko zavarujemo za slabih 44 €, ki pa ni nič v primerjavi s stroški hospitalizacije, ki znaša 300 € ali pa prevozom iz Hrvaške v Slovenijo, za katerega bomo morali plačati tudi do 1500 €. Samoplačniško zavarovanje za Hrvaško nam tako krije do 20000 € stroškov. Sem pa so vključena tako zdravila, nujna zdravstvena pomoč, poslabšanje kroničnih bolezni, prevoz družinskega člana v primeru hospitalizacije in še mnogo drugih stvari.

 

V kolikor želite izvedeti kje lahko sklenete zdravstevno zavarovanje za tujino, in kakšne so prednosti ter slabosti pa si lahko več preberete TUKAJ

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *